Поредното видео от турнето на премиера Бойко Борисов из страната със

...
Поредното видео от турнето на премиера Бойко Борисов из страната със
Коментари Харесай

Дори НСО възропта срещу пътуващото шоу на Борисов

Поредното видео от турнето на премиера Бойко Борисов из страната със служебния му автомобил провокира недоволството на Националната работа за защита. Във вторник на персоналната фейсбук страница на министър-председателя беше излъчено онлайн пътуването му с НСО по автомагистрала " Тракия ", до момента в който отива да открие цех за автомобилни елементи край Пловдив. Прави усещане, че премиерският конвой се движи с включени специфични светлини и избутва останалите коли от пътното платно.

Борисов се вози на предната седалка до шофьорското място. Отзад е седнал вицепремиерът Томислав Дончев. " В момента пътуваме към София, слушаме Dr. Project Point Blank и чакаме Европейската комисия да показа своя отчет по Механизма за съдействие и инспекция ", написа в анонса на видеото. Джипът на премиера се движи зад пилотната кола на НСО и по средата на пътното платно. Още първоначално кортежът задминава камион, който е заставен да навлезе в спешната лента, с цел да направи път на автомобила на Борисов. Същото се повтаря и няколко секунди по-късно, когато лек автомобил също напуща дясната лента, с цел да освободи пространство за джипката. В края на видеото се вижда, че и трета кола е избутана от пътя, с цел да мине НСО, която не се преценява с разпоредбите за движение заради включения буркан със синя светлина. Трудно е да се реши дали някой от височайшите пасажери е поставил защитния си колан.

Оказа се, че службата за защита не е доволна от предизборните прояви на Борисов с любимия му джип. " НСО не утвърждава, само че не може да забрани, нито да управлява, заснемането на фрагменти в свои коли, когато това се прави със единодушието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното състезание на основата на каквото и да било опълчване ", декларират оттова пред ОFFNews.bg. В позицията на службата се споделя още, че видеозаснемането не компрометира сигурността и неприкосновеността на охраняемите лица и дават обещание, че особено поради това видео ще последват санкции.

На фона на рисковото шофиране на НСО, до момента в който вози Бойко Борисов, инцидентът с кортежа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която пострада тежко при злополука край Хитрино, остава неуточнен. Прокуратурата стартира следствие по случая в средата на септември, само че от този момент няма отговор кой е виновен за произшествието. От държавното обвиняване мълчат към този момент месец с каква скорост се е движил мерцедесът на Караянчева и дали водачът е спазвал разпоредбите за придвижване или както в тази ситуация с премиера, автомобил се е движил по средата на платното.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР